Project information
Vývoj a in-vivo hodnocení inovativního samoemulgujícího částicového systému s obsahem thymolu pro zlepšení podmínek hospodářského chovu králíků (Samoemulgující thymolové pelety pro chov králíků)

Project Identification
MUNI/A/1251/2021
Project Period
1/2022 - 12/2022
Investor / Pogramme / Project type
Masaryk University
MU Faculty or unit
Faculty of Pharmacy

Léčivo thymol s pleiotropními účinky je využíváno ve velkochovech králíků pro snížení výskytu střevních zánětů. Pro zvýšení účinků v rámci chovu se vzhledem k jeho lipofilní povaze jeví vhodné jeho zapracování do samoemulgujícího systému. Cílem tohoto projektu je optimalizace složení samoemulgujícího systému s obsahem thymolu, který bude následně adsorbován na vhodný nosič a inkorporován metodou extruze/sferonizace do peletové lékové formy. Finálním krokem bude jejich obalení vhodným materiálem pro přívod systému do oblasti tenkého střeva králíka. Velikost výsledných pelet bude zvolena s ohledem na jejich následné ukotvení na krmné granule. U pelet budou hodnoceny jejich kvalitativní technologické vlastnosti, provedeno vyšetření NMR spektroskopie v pevné fázi a provedena in-vivo studie pro zjištění farmakokinetických parametrů.

Sustainable Development Goals

Masaryk University is committed to the UN Sustainable Development Goals, which aim to improve the conditions and quality of life on our planet by 2030.

Sustainable Development Goal No.  1 – No poverty Sustainable Development Goal No.  3 – Good health and well-being

Publications

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.

More info