Informace o projektu
CZECH ONLINE - Čeština jako cizí jazyk pro specifické účely (CZECH ONLINE)

Informace

Projekt nespadá pod Farmaceutickou fakultu, ale pod pracoviště Centrum jazykového vzdělávání. Oficiální stránka projektu je na webu muni.cz.
Logo poskytovatele
Kód projektu
2020-1-CZ01-KA203-078454
Období řešení
9/2020 - 8/2023
Investor / Programový rámec / typ projektu
Evropská unie
Fakulta / Pracoviště MU
Centrum jazykového vzdělávání
Spolupracující organizace
Uniwersytet Śląski w Katowicach
Česká a slovenská asociace jazykových center
Fachhochschule Burgenland GmbH
Formata v.o.s.

Projekt s názvem „CZECH ONLINE - Čeština jako cizí jazyk pro specifické účely“ (anglicky CZECH ONLINE - Czech as a Foreign Language for Specific Purposes) je připravován primárně třemi vysokými školami – Masarykova univerzita (CZ), Fachhochschule Burgenland (AT) a Slezská univerzita v Katovicích (PL), které již v minulosti velmi úspěšně spolupracovaly na projektu CZKey – Online Platform for Learning Medical Czech.

Cílem projektu je vytvořit webový portál, který bude obsahovat jak moduly všeobecné češtiny (Úvod do studia češtiny a Všeobecná, každodenní čeština – A1/A2), tak moduly češtiny pro specifické účely: Čeština pro lékaře, Čeština pro právníky a Čeština pro obchodníky a ekonomy. Samostatným modulem je rovněž příprava výukových materiálů pro jazykový tandem. Webový portál bude určen pro samostudium češtiny zainteresovaných osob, u kterých je čeština jako cizí jazyk, a také bude využitelný pro výuku češtiny na všech stupních škol pro jakoukoliv úroveň jazyka.

Webový portál bude programovat specializovaná společnost Formata z České republiky. Šíření výstupů projektu a zajištění jejich využití v praxi má v kompetenci asociace CASAJC (Česká a slovenská asociace jazykových center), která se zaměřuje zejména na podporu výzkumu v oblasti jazykového vzdělávání na mezinárodní úrovni a na podporu spolupráce jazykových center napříč Evropou.

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  4 – Kvalitní vzdělání Cíl udržitelného rozvoje č.  8 – Důstojná práce a ekonomický růst Cíl udržitelného rozvoje č.  9 – Průmysl, inovace a infrastruktura

Publikace

Počet publikací: 4


Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info