Program
9:00 – 9:15 Zahájení
9:15 – 9:45 Nové potraviny a jejich regulace
Ing. Petr Beneš, vedoucí Oddělení bezpečnosti potravin MZe ČR
9:45 – 10:45 Výživa jako prevence a terapie neurodegenerativních onemocnění
doc. MUDr. Jiří Klempíř, Ph.D., 1. lékařská fakulta UK a VFN
10:45 – 11:00 přestávka
11:00 – 11:45 Výživa při onemocněních souvisejících s lepkem
MUDr. Barbora Packová, Ph.D., Interní gastroenterologická klinika FN Brno
11:45 - 12:30 Výživa onkologických pacientů
Mgr. Věra Andrášková, MOU Brno
12:30 – 13:30 Oběd
13:30 – 14:15 Hubnutí, ketodieta – má to smysl?
Mgr. Irena Haluzová, FN Brno
14:15 – 15:00 Metformin – staré léčivo, nové terapeutické možnosti
PharmDr. Karel Vašut, Ph.D., FAF MUNI
15:00 – 15:45 Rostliny a výživa
PharmDr. MVDr. Vilma Vranová, Ph.D., FAF MUNI
15:45 – 16:00 Diskuse, zakončení kongresu