pharm.muni.cz  |  muni.cz  |  2021-03
5. 3. 2021, 12:26

NEWSLETTER PHARM MUNI

FAKULTA

VOLBA DĚKANA

Do děkanských voleb byli nominováni tři uchazeči

Tři osobnosti se budou ucházet o zvolení do čela fakulty v děkanských volbách, které fakultní akademický senát vyhlásil na 16. března 2021. Nominaci přijali:

doc. PharmDr. Ing. Radka Opatřilová, Ph.D., MBA, současná děkanka, přednostka Ústavu chemických léčiv

doc. RNDr. Petra Bořilová Linhartová, Ph.D., MBA, proděkanka pro výzkum a doktorské studium

doc. PharmDr. Mgr. David Vetchý, Ph.D., přednosta Ústavu farmaceutické technologie

Svůj program a vizi uchazeči o děkanský post představí v diskuzi na veřejném shromáždění akademické obce fakulty, které se uskuteční dne 11. března 2021 od 14:00 s ohledem na aktuální epidemickou situaci v prostředí MS Teams (zde). Živě bude streamováno na Youtube kanálu (zde).
Dotazy na uchazeče mohou zaměstnanci a studenti zasílat prostřednictvím mailu na adresu otazkynakandidaty@pharm.muni.cz do 9. března do 12:00 nebo do diskusního vlákna v ISu.

Životopisy a programová prohlášení kandidátů naleznete zde.

STUDIJNÍ AGENDA

ORGANIZACE STUDIA

Akademický rok 2020/2021 začíná 1. 9. 2020 a končí 31. 8. 2021. 

Jaro 2021
1. 3. 2021 – 28. 5. 2021       výuka (13 týdnů)
31. 5. 2021 – 9. 7. 2021       zkouškové období (6 týdnů)

Studijní katalog 2020/2021 je ke stažení zde.

Výuka bude probíhat kombinací distanční (přednášky, semináře) a prezenční (laboratorní cvičení, vybrané semináře) výuky. Pro aktuální informace o způsobu organizace výuky v jednotlivých předmětech sledujte interaktivní osnovy předmětů v IS, pokyny vyučujících, příp. garantů předmětů.
Pokyn FaF MU č. 2/2021 "Realizace výuky v jarním semestru akademického roku 2020/2021"
V případě administrativních problémů souvisejících se studiem kontaktujte Studijní oddělení.

Při vstupu do budov univerzity a prezenční výuky nezapomínejte prosím na ochranu nosu a úst, dezinfekci rukou a dodržování bezpečných rozestupů.


PRO STUDENTY 5. ROČNÍKU:

do 16. 4.        odevzdání DP a splnění všech studijních povinnosti (zápočty, zkoušky)
17. 4. - 9. 5.   podávání přihlášek ke SZZ přes IS
31. 5. - 4. 6.   předpokládaný termín obhajob DP
7. 6. - 11. 6.   předpokládaný termín SZZ

Studentská vědecká konference PHARM MUNI 2021

Termín pro přihlášení k aktivní účasti byl prodloužen do 31. 3.! Konference se uskuteční 27. 4., podle aktuální epidemické situace buď prezenčně, online, nebo hybridní formou. Více informací a registrační formulář najdete zde. Těšíme se na Vás!

STŘIPKY Z ÚSTAVŮ

Vedením Ústavu aplikované farmacie byl nově pověřen PharmDr. Karel Vašut, Ph.D. Pod jeho vedením se také někteří kolegové z fakulty zapojí do projektu Dispenzační optima.

Na Ústavu farmaceutické technologie během ledna a února obhájilo své doktorské práce 6 studentů. Gratulujeme!

Společný tým z Ústavu chemických léčiv a farmakologie a toxikologie pod vedením doc. Opatřilové ve spolupráci s FNUSA-ICRC a ÚMCH AV ČR uspěl v grantové soutěži MZd.

PERSONÁLNÍ

Novou projektovou manažerkou na FaF je od února Mgr. Hana Hurtová, kancelář má na Děkanátu fakulty, tzn. v přízemí budovy 45.

PŘIPRAVUJEME

Přípravný kurz k přijímacím zkouškám – DRUHÝ BĚH

Otevíráme 2. běh Přípravného kurzu k přijímacím zkouškám na FaF MU, který proběhne v termínu od 5.4. do 23.5. V rámci tohoto kurzu si mohou účastníci zopakovat a rozšířit znalosti vybraných témat z biologie, chemie a fyziky, a také si vyzkoušet přijímací zkoušku nanečisto. Více informací naleznete zde, přihlásit se můžete přes Obchodní centrum

LEGISLATIVA

Farmaceutická fakulta MU spolu s dalšími zástupci farmaceutického stavu vyjadřuje zásadní nesouhlas s pozměňovacím návrhem Zákona č. 167/1998 Sb. o návykových látkách a Zákona č. 378/2007 Sb. o léčivech (více zde).

Z MÉDIÍ

POMÁHÁME V OČKOVACÍM CENTRU

I naše fakulta se zapojila do výzvy Okresního sdružení lékárníků Brno a studenti i zaměstnanci pomáhají jako dobrovolníci při přípravě vakcín na brněnském výstavišti pod taktovkou Fakultní nemocnice Brno. Mluví o nás v Magazínu M a v reportáži ČT Události v regionech.

ZAHRANIČÍ

Spustili jsme anglický web! Na webu fakulty je nově k dispozici i jeho anglická varianta.

 

ZAHRANIČÍ

ERASMUS

V rámci Orientation week, který pro zahraniční studenty před zahájením každého semestru organizuje CZS MU, jsme přivítali studentky z Turecka, Španělska, Slovinska, Chorvatska a Itálie, které se rozhodly v rámci Erasmu studovat v jarním semestru na FaF. Na rozdíl od podzimního semestru jsme bohužel nové studenty mohli potkat pouze virtuálně. Během online prezentace měli možnost shlédnout nová videa jednotlivých ústavů a získali informace ohledně organizace výuky v jarním semestru. Doufáme, že se jim u nás bude líbit a budou dál šířit dobré jméno fakulty v zahraničí.

PŘEDSTAVUJEME

ÚSTAV CHEMICKÝCH LÉČIV

Bez dávky kreativity, znalosti struktury a fyzikálně-chemických vlastností látek nové léčiva nevynalezneme. Chemie na farmacii je vcelku zázračná, nevěříš?

STŘIPKY Z FAKULTY

Na 11. únor připadá posledních 6 let Mezinárodní den žen a dívek ve vědě, vyhlášený OSN. Jeho cílem je podpořit roli žen ve vědě, jejichž podíl je především v přírodních a technických vědách nízký.

Jak je to u nás? Farmacii v rámci MSP u nás studují z 85 % ženy, převažují i v následných doktorských studijních programech (65 %). Mezi akademickými pracovníky na fakultě už panuje rovnováha. Naše fakulta zaměstnává celkem 5 docentek, 26 odborných asistentek a 8 asistentek.  

Kromě klasických grantových příležitosti existují i specifické výzvy pro ženy – vědkyně:  například program L’Oréal-UNESCO Pro ženy ve vědě ve spolupráci s AV ČR nebo Career restart grant na MU, určený pro návrat vědeckých pracovníků po přerušení kariéry, např. rodičovstvím, do výzkumných týmů na univerzitě.

PŘIPRAVUJEME

KALENDÁŘ AKCÍ

1. 3.  Začátek semestru JARO 2021

11. 3. Představení kandidátů na děkana FaF MU

15. 3. Den Zentivy

16. 3.  Zasedání AS FaF MU s volbou děkana

31. 3. Deadline přihlášek do SVK

 

Univerzitní semafor

E-mail  newsletter@pharm.muni.cz

© 2024
Masarykova univerzita

Facebook