pharm.muni.cz  |  muni.cz  |  2021-02
2. 2. 2021, 15:27

NEWSLETTER PHARM MUNI

FAKULTA

NÁVŠTĚVA REKTORA MU NA FAKULTĚ

Zvýšit počet studentů a stát se výzkumně orientovanou fakultou je podle rektora MU Martina Bareše základním úkolem pro Farmaceutickou fakultu na Masarykově univerzitě. Rektor to řekl na setkání s vedením fakulty, přednosty ústavů a dalšími členy fakultní akademické obce na své první oficiální návštěvě od přesunu fakulty na MU. Po prohlídce ústavů ocenil obrovský potenciál, který integrace fakulty přináší.

Záznam z návštěvy je ke shlédnutí zde.

 

STUDIJNÍ AGENDA

ORGANIZACE STUDIA

Akademický rok 2020/2021 začíná 1. 9. 2020 a končí 31. 8. 2021.
 
Podzim 2020
do 26. 2. 2021     zkouškové období (6 týdnů)

Pro aktuální informace o způsobu průběhu jednotlivých zkoušek sledujte pokyny vyučujících, příp. garantů předmětů. V případě nejasností kontaktujte Studijní oddělení.
V případě vstupu do budov univerzity a prezenční výuky nezapomínejte prosím na ochranu nosu a úst a dodržování bezpečných rozestupů.


Jaro 2021
1. 2. 2021 – 28. 2. 2021       zápis předmětů a seminárních skupin
1. 3. 2021 – 28. 5. 2021       výuka (13 týdnů)
31. 5. 2021 – 9. 7. 2021       zkouškové období (6 týdnů)

Studijní katalog 2020/2021 je ke stažení zde.

Výuka bude probíhat kombinací distanční (přednášky, semináře) a prezenční (laboratorní cvičení, vybrané semináře) výuky. 

PRO STUDENTY 5. ROČNÍKU

do 28. 2.        kontrola a aktualizace témat diplomových prací v IS (změny provádí SO)
do 16. 4.        odevzdání DP a splnění všech studijních povinnosti (zápočty, zkoušky)
17. 4. - 9. 5.   podávání přihlášek ke SZZ přes IS
31. 5. - 4. 6.   předpokládaný termín obhajob DP
7. 6. - 11. 6.   předpokládaný termín SZZ

 

PŘEDMĚTOVÁ ANKETA - podzim 2020

Prostřednictvím Předmětové ankety v IS MU mají studenti od 18. ledna do 26. února možnost ohodnotit výuku za podzimní semestr 2020. Zapojte se do hodnocení v co největším počtu a poskytněte nám zpětnou vazbu na průběh a organizaci výuky! Přispějete tím k dalšímu rozvoji a zkvalitnění činnosti fakulty. Děkujeme!

TIP: PÍŠEŠ DIPLOMKU? NEBO SEMINÁRKU? Chceš si být jistý, že správně prezentuješ zdroje svých informací? O tom, jak zacházet se zdroji informací, jak správně citovat a parafrázovat a jak se vyhnout vědomému či nevědomému plagiátorství a úspěšně projít obhajobou své diplomové práce, se dozvíš v příručce pro studenty "Jak se vyhnout plagiátorství", kterou v rámci projektu připravilo celkem 9 českých univerzit, včetně té naší.

Studentská vědecká konference PHARM MUNI 2021

Registrace na konferenci je možná od 2. 2. K aktivní účasti se můžete přihlásit až do 15. 3. vložením abstraktu Vašeho příspěvku do registračního formuláře. Konference se uskuteční 27. 4., podle aktuální epidemické situace buď prezenčně, online, nebo hybridní formou. Těšíme se na Vás!

Proběhlo

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ - BYLI JSME ONLINE!

Den otevřených dveří poprvé na půdě Masarykovy univerzity a poprvé online. Kdo byl s námi, viděl rozhovor studentů s paní děkankou, v premiéře nová luxusní propagační videa ústavů a také se díky studentům dozvěděl vše o jednotlivých ústavech. V chatu se pak účastníci mohli zeptat na cokoliv dalšího ke studiu. Ti, kteří jste DOD v premiéře nestihli, nezoufejte – vše je na webu ke shlédnutí i dnes!

 Všem, kteří se na přípravách podíleli, stejně tak Vám, kteří sdílíte obsah - MOC DĚKUJEME!

PŘIPRAVUJEME

Přípravný kurz k přijímacím zkouškám – REGISTRACE

Přípravný kurz k přijímacím zkouškám bude letos probíhat online. Zájemci se mohou přihlašovat do 14. 2. 2021, samotný kurz začíná 15. 2. 2021. Informace i odkaz k přihlášce naleznete zde.

HR AWARD

Naše fakulta se od 1. 2. 2021 přihlásila k oficiálnímu procesu, jehož cílem je získat prestižní ocenění HR Award. Tato mezinárodní certifikace je udělována Evropskou komisí výzkumným institucím, které se zavázaly k vytváření mezinárodního, profesionálního, otevřeného a transparentního pracovního prostředí. Fakulta se tak přihlásila oficiálně k principům Evropské charty výzkumných pracovníků a Kodexu chování pro přijímání výzkumných pracovníků. Bližší informace o ocenění naleznete na webu HR Award, kde Vás budeme průběžně informovat o aktuálním dění.

OCENĚNÍ A ÚSPĚCHY

Career Restart GAMU

Letos poprvé byl vyhlášen na MU Career Restart grant GAMU a Mgr. Michaela Kuchynka, Ph.D. z FaF s tématem projektu Study the effectiveness of anticancer drugs je jednou ze šesti podpořených vědkyň. Gratulujeme!

S velkou pravděpodobností, bude tato grantová výzva vypsána i v příštím roce. Psát grantové žádosti se vyplatí, tak neváhejte a příště můžeme gratulovat i Vám!

Z MÉDIÍ

JAK NA KAŠEL?

Jak s vypořádat s kašlem? Zastavit ho co nejdříve a nebo naopak podpořit? Existují i přírodní léky na kašel? A co kašel v těhotenství? O tom všem mluví Dr. Vilma Vranová z Ústavu aplikované farmacie v pořadu Sama doma.

 

ZAHRANIČÍ

STUDIJNÍ POBYT ERASMUS+

Do 28. února je možné se hlásit na studijní pobyty pro akademický rok 2021/2022 přes program Erasmus + (SMS).

K přihlášce je potřeba přiložit:

  • životopis
  • motivační dopis v angličtině

Nevíte kam? K výběru univerzity vám může pomoci interaktivní mapa.

Přihlášku najdete zde, více informací a podmínky účasti zde.

PŘIPRAVUJEME

KALENDÁŘ AKCÍ

3. 2.  Matchmaking Event – SOCIAL PHARMACY

4. 2.  Zasedání AS FaF MU​

E-mail  newsletter@pharm.muni.cz

© 2024
Masarykova univerzita

Facebook